indirline.com, program indir, indir
10 Nisan 2025 , Perşembe             Aktif Ziyaretçi: 14939
   
    Gelişmiş Arama                     Download Sepeti    
  Ana Sayfa > Teknoloji Haber > Mobil-Telekom > İlk iPhone'dan ilginç detay!
Habere Yorum Ekleyin
Haber için Yapılan Yorumlar
Haberi arkadaşına gönder
Bu sayfayı yazdır


İlgili Haberler
 Patent savaşlarının son kurbanı Motorala oldu
 Ve karşınızda Galaxy S3 Mini!
 Yeni nesil LG Nexus internete sızdı
 Galaxy SIII tüm zamanların en çok satanı oldu
 Yeni cepler yolda mı, değil mi?
 Vodafone, nano-SIM'lerini satışa sundu
 Davayı kaybeden Samsung, kıs kıs gülüyor!
 iPhone 5, rakiplerinden daha "yeşil" çıktı
 Philips'ten geleceğin kablosuz telefonu
 Android 4.2, yeni Nexus'la mı geliyor?
 İlgili haberlerin tümü
 
  İlk iPhone'dan ilginç detay!
İlk iPhone'dan ilginç detay!

Piyasaya sürülen ilk iPhone hakkındaki bu ayrıntı, tam 5 yıl sonra ortaya çıktı!
Eklenme Tarihi: (4.10.2012 14:49:26)
Okunma Sayısı: 916

iPhone 5'in piyasaya çıkışı ve iOS 6'nın yayınlanması ile birlikte en çok konuştuğumuz konulardan biri de, Apple'ın haritaları. Büyük iddia ile, üstelik Google'ı terk ederek hizmete sunulan Apple haritaları, ne yazık ki bekleneni vermekten çok uzak kaldı. Öyle ki, Apple CEO'su Tim Cook bile, haritalar nedeniyle kullanıcılarından özür diledi ve rakiplerinin harita servislerini kullanmalarını önerdi.

Peki ama Apple'ın iPhone 5 ile terk ettiği Google haritalarıyla ilişkisi nasıl başlamıştı. Geçtiğimiz gün, ismini vermek istemeyen eski bir Apple mühendisiylekonuşan The New York Times, ilk iPhone'la ilgili bir detayı da öğrenmiş oldu. Açıklamalarda Steve Jobs'un, 2007 yılında ilk iPhone'u piyasaya sürerken harita hizmeti kullanmayı düşünmediğinden, ancak telefonun piyasaya çıkışından birkaç hafta önce kararını değiştirdiğinden bahsediliyor. Jobs, birkaç mühendise, çok kısa bir sürede iPhone için bir harita uygulaması geliştirmelerini söylemiş. Uygulamada kullanılacak veriler için de Google'ın haritaları seçilmiş. Eski Apple mühendisi, o zamanlar neden Google'ın seçildiği konusuna şu cevabı veriyor: Çünkü en iyi veri onlardaydı.

Apple'ın 5 yıl önce, son anda yaptığı Google seçimi, ne yazık ki bugün başını ağrıtıyor. Çünkü Apple kendi harita hizmetini geliştiriyorsa, Google'dan daha iyisini yapmak zorunda. Ve bunu yapabilmesi şu an için pek kolay görünmüyor.



Kaynak: CHIP Online

Copyright © 2016 İndirLine               Program Arşivi | Yardım Merkezi | Bize Ulaşın | Editörlük Sistemi | Siteniz İçin |