 |
İlgili Haberler
|
 |
|
|
Larry Page: Android kritik değil |
|  | |
|

|
Google CEO'su Larry Page, Android için söylediği bu sözlerle herkesi şaşırttı...
Eklenme Tarihi: (22.04.2012 17:00:42)
Okunma Sayısı: 902
|
|
Google CEO'su Larry Page, mahkemede yaptığı şahitlikte Android işletim sisteminin Google için değerli olduğunu, ancak kritik olmadığını söyledi.
Google'ın Oracle ile olan davasının ikinci gününde mahkemeye çıkan Larry Page, Oracle'ın avukatının sorularına cevap verirken Android'in çok önemli olduğunu, ancak kritik olduğunun tartışılabileceğini söyledi. Page, Google'ın kendi işletim sistemini Sun Microsystems ile yapmayı tercih edebileceğini ancak bu konuda iki şirketin anlaşmaya varmadığını söyledi. Google, bunun yerine Java'nın ücretsiz bölümünü kullanmayı tercih etti.
Page, Java'nın API teknolojilerini Oracle veya Sun'dan lisans almadan kullanan başka bir şirketi örnek göstermesi istenmesi üzerine, konu hakkında uzman olmadığını söyledi. Page, hangi bilgileri kullandığımız ve hangilerini kullanmadığımız konusunda çok dikkatliydik dedi. Duruşmanın en az 8 hafta sürmesi, önemli teknoloji yöneticilerinin davalara katılması bekleniyor.
Kaynak: CHIP Online
|